jabler.pl

Blog ogólnotematyczny

Haft na fartuchu kuchennym
Porady

Haft na fartuchu kuchennym – kiedy warto zrobić?

Jako nieodłączna część garderoby naszych babć, fartuchy od jakiegoś czasu straciły na popularności i praktycznie zniknęły z codziennego życia gospodyń domowych. Dziś jednak oprócz zwykłej użyteczności zyskały też funkcję estetyczną i powróciły do naszych kuchni. Ozdobny haft na fartuchu kuchennym potrafi wspaniale upiększyć ten element garderoby. Kiedy warto go zrobić? Odpowiedź znajdziecie w naszym artykule!

Kiedy warto zrobić haft na fartuchu?

Ozdoba, jaką jest haft na fartuchu kuchennym, wspaniale sprawdzi się na odzieży pracowników w gastronomii. Imię pracownika restauracji lub baru umieszczone na jego ubraniu roboczym zwiększy sympatię klientów, co wpłynie na atmosferę w obiekcie.

Tworzenie przynależności

Posiadanie spersonalizowanych fartuchów sprawia, że pracownicy czują większą przynależność do swojego miejsca pracy. W restauracjach, barach czy kawiarniach jest to niezwykle ważne, ponieważ kiedy osoby tam pracujące czują się dobrze, to goście również to odczuwają. Każdemu właścicielowi lokalu gastronomicznego zależy na dobrej atmosferze w jego lokalu, dlatego inwestycja w haft na fartuchu kuchennym to bardzo dobry pomysł.

Haft jako strategia marketingowa

Haft na fartuchu może wspaniale promować usługi danego lokalu. Umieszczenie tam logo czy znaku graficznego firmy jest doskonałym elementem prowadzania akcji marketingowej. Wszystko opiera się na psychologii, dlatego, kiedy gości widzą haft z nazwą firmy, ta natychmiast zapada im w pamięć. To doskonały pomysł, aby rozpropagować swój biznes.

Oryginalny wygląd fartucha

Każdy lubi wyróżniać się z tłumu. Spersonalizowany fartuch dla pracowników zakładu, restauracji i baru to doskonała okazja do tego, aby każdy poczuł się oryginalny. Zwykła odzież robocza bez żadnego napisu jest nudna i monotonna. Umieszczenie na niej haftu z nazwą restauracji, imieniem pracownika lub inną informacją sprawi, że będą oni czuli się w pracy bardziej komfortowo.

Dlaczego ważna jest jakość fartucha?

Kuchnia to miejsce, gdzie ciągle mamy do czynienia z tłuszczem, brudem i gorącymi oparami, a także barwnikami, które często ciężko jest sprać. Warto zadbać o to, aby fartuch i wykonany na nim haft były zaprojektowane z najwyższej jakości materiałów. Dzięki temu plamy nie będą wnikać głęboko w tkaninę, a po wypraniu będą jak nowe.

Fartuchy muszą być prane wystarczająco często, a brud może być trudny do usunięcia, dlatego pożądane jest, aby wybrany materiał był trwały, łatwy do czyszczenia i odporny na silne detergenty. Istotne też jest, aby haft na fartuchu kuchennym był wytrzymały i dobrze widoczny

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *